23 Ekim 2012 Salı

Borderlands 2

Bu yıl içerisinde en çok beklenen oyunlar arasında olan Borderlands 2, hayranlarıyla buluştu. Zaman kaybetmeden incelemeye aldığımız oyun için şunu baştan söyleyelim, bu oyunun bağımlısı olacaksınız.


Peki ilk Borderlands ile arasında ne fark var? Öncelike söyleyebileceğim şey, bu oyunda silah yelpazesi gerçekten çok genişlemiş. İlk oyunda zaten epey fazla olan silahlar Borderlands 2'de adeta çığırından çıkmış halde. Aynı zamanda eski haritanın 2 katı büyüklüğe sahip bir haritaya sahip olan Borderlands 2'de, sıkılmadan uzun saatler geçireceksiniz.

GearBox ve 2K Games firmaları, çevre öğelerine de çok dikkat etmişler. Eskiden görev aldığınız insanlar hareketsizken, artık kendilerine ait animasyonları var. Aynı zamanda çevresel faktörler de düşünülmüş. Çevrenizde gerçekten nefes alan insanlar mevcut. Bunlarla görev ve silah alımı gibi hareketlere girişebiliyorsunuz. Kısacası, bu oyunda yaşadığınız dünya ilk Borderlands'e göre daha gerçekçi.


İlk oyundan 5 sene sonra çıkan Borderlands 2 oyunu, Pandora dünyasında geçiyor. Handsome Jack adlı çılgın kötünün kontrolü altındaki bir ordu, bölgenin madenlerinde bulunan mineralleri sömürmek üzere bölgeyi kontrolü altına almış. Bölge halkını sindirmeye çalışan Handsome Jack'in eli ise bayağı güçlü. Sadık cani insanlardan tutun da, robotlar ve yaratıklardan oluşan bir ordu ile yenilmezliğini ilan ederken söylediği tek bir cümle var: "Sıkıyorsa gelin ve yakalayın".


------- Bu durumda devreye biz giriyoruz. Vault Hunter adı altında toplanan karakterlerimiz Jack'i durdurabilecek tek güç gibi görünüyor. Bu oyunda diğer oyunlardan farklı karakterlerimiz devreye giriyor.  Axton, Maya, Salvador ve Zero adlı 4 adet karakteri kontrol etme şansı yakalıyoruz.


Borderlands 2'yi yükledikten sonraki ilk girişinizde bir animasyonu izlemeye başlıyorsunuz. Oyunda kontrol edebileceğiniz 4 karakterin hepsi animasyonda mevcut ve aynı takımdalar. Bir trene Handsome Jack'i yakalamak için yaptığınız baskında tren havaya uçuyor ve ekran kararıyor. Bu andan sonra karakterinizi seçmek zorundasınız. Bunlar;

Axton: Kendisi bir komando olan karakterimiz, desteğini yanından hiç ayırmıyor. Desteği dediğimiz ise bir arkadaşı ve evcil hayvanı değil. İstediği zamanda çok hızlı bir şekilde kurulabilen turreti savaş alanında onun için büyük bir avantaj.

Maya: Silahlarla arası iyi olan Maya, diğer 3 karakterimizden farklı olarak sadece silah kullanmıyor. Aynı zamanda bir çeşit büyü kullanma yetisi sayesinde, rakipleri için dişli biri olduğunu gösteriyor. Ufak kara delikler yaratabilen Maya ilerleyen zamanlarda çok güçlü bir hal alıyor.


Salvador: Ateş güçü üstüne kurulu olan bu karakterimiz, iki eliyle de silah kullanabilen sınıf. Bir elinizde sniper, diğer elinizde roket atar Salvador rakipleri için can yakıcı bir hal alıyor.

Zero: Suikastçı edası ile hareket eden Zero, bana göre karakterler arasındaki en gizemli kişi. İlüzyon yaratabilme özelliği sayesinde düşmanların kafasını karıştırmak için bire bir.

Yorum Gönder

Credits