3 Ağustos 2012 Cuma

FlatOut 2 - [RELOADED] FULL | Zamunda Torrent | HIZLI indir-Download | Torrent

FlatOut 2 - [RELOADED] | Torrent indir + HIZLI indir + Tek Link indir

 Torrent
 ISO
 PC
 RELOADED
 Mevcut
 3.14 GB














Bugbear Entertainment'in tüm konsollar ve PC için çıkardığı FlatOut'un üstünden yaklaşık bir sene kadar bir süre geçti. Uzun zamandır videoları ve görüntüleri ile avunduğum bakalım fizik motorunda nasıl değişiklikler olacak diye sabırsızlandığım 2. oyun nihayet odalarımıza konuk oldu. İlk FlatOut çıktığında saatlerce başından kalkmadığımı hatırlayınca bir süre yakınıma kimseyi yaklaştırmamaya karar verdim. Yaklaşık 4,5 GB'lık bir DVD'den 2.88 GB'lık bir kurulum gerçekleşince sevinmedim de değil. İnsan TOCA 3'ün ne kadar yer kapladığını hatırlayınca midesi guruldamıyor değil. Yavaş yavaş lastiklerimizi ısıtmanın zamanı geldi...

 Oyunun daha ilk başında endişelendiğim tek şey oyunun daha önce gördüğüm ve 'Acaba bu grafikler ile benim sistemde rahatça oynayabilir miyim ?' soruları oldu. İnsan 6800 GT'sini yaktıktan sonra x1600 Pro kullanmaya başlayınca her ihtimali düşünmek zorunda kalıyor. Neyse ki bu konuda boşuna endişelenmişim. Tüm opsiyonlar açık olmasına rağmen 1024*768'de çok akıcı bir şekilde 35-40 FPS altına düşmeden oyun rahatlıkla oynandı ki FlatOut 2 gibi hızlı oyunlar için bu çok önemli bir artı. Kimse son gaz giderken bilgisayarının takılmasını istemez. Sadece oyunla ilgili diğer konulara değinmeden önce oyunun grafik motorunun harika optimize edildiğini eklemek istedim. O yüzden bu konu da pek endişeniz olmasın.

 Eğlence mi Kariyer mi?

 FlatOut 2 türündeki en eğlenceli oyunlardan bir tanesi; oyunda eğlenmeniz için bir hayli mod yer alıyor. Kariyer, tekli yarış, çoklu yarış, stunt, derby gibi modlar var. Bu modlar içinde en eğlenceli olanlar oynayıp çıkabileceğiniz Stunt ve Derby modu yer alıyor. Stunt modunda hani oyunda her hangi bir yere çarptığınızda şoförünüz uçar ya işte tam bu akrobatik hareketlerin ilk oyundaki gibi oyuna eklendiği bir mod. Burada her bölümde ilerledikçe açılan 12 bölümde akrobatik hareketler yapmanız isteniyor. Yanan alev çemberleri arasından en fazla kaç tanesinden adamınızı geçirebildiğiniz, ne kadar uzağa fırlayabildiğiniz gibi garip ama zevkli atraksiyonlar yer alıyor. Derby de ise arenalar benzeri sahalarda birçok araç ile birbirinizi parçalama seansları yaptığınız dehşet bir eğlence şöleni yer alıyor.

 Oyunun en can alıcı yarışları ise tabi ki Kariyer Mod'unda gerçekleşiyor. Bu sefer oyunumuzda güzel hatunlar da yer alıyor. İstediğiniz karakteri seçtikten sonra verilen 5000 CR ile oyuna başlıyorsunuz ve sunulan araçlardan bir tanesini alıp yarışlara başlayabiliyorsunuz. Yarışlarda ilerledikçe araçlarınıza yeni parçalar alabiliyor ve performansında ciddi artışlar sağlayabiliyorsunuz. Yarışlar da yine üç ana kategoride yer alıyor. Derby Race, Street kategorilerinin isimlerinden de anlaşılacağı üzere garajınızda tüm bu yarış kategorilerini oynayabilmeniz için bu üç kategoriden birer araca sahip olmanız anlamına geliyor. Araçlar son derece güzel ve başarılı tasarlanmış.

 İlk oyunda olmayan sokak yarışları yeni oyuna dahil edilmiş durumda. Şehirlerde yarışması gerçekten eğlenceli. Sokak yarışlarında kullanabileceğiniz araçlar da gayet başarılı olmuş. Oyunda yarıştığınız pistlerin her biri birbirinden farklı hiçbir benzerlik seçemiyorsunuz. Özgün tasarlanmış ve göze hitap eden pistler yer alıyor. Şehir tasarımları, Rally pistleri de son derece başarılı bir sonraki pisti sabırsızlıkla beklediğimi söyleyebilirim. Her pistteki gece ve gündüz özellikleri oyuna çok güzel yansıtılmış. Görsellikteki tüm güzellik oyununuza etki ediyor.

 FlatOut vs FlatOut 2

 Her ne kadar ilk oyunun ardından bir sene gibi bir süre geçmesine rağmen ilk oyunun türündeki oyunlar arasında en iyi olduğunu düşününce FlatOut 2'yi en iyi yine kendisi ile karşılaştırabileceğimi düşündüm.

 Grafikler ve Fizik: İlk oyunu üzerinden geçen zamana rağmen tekrar yüklediğimde güzelliğinden hiçbir şey kaybetmediğini bir kez daha gördüm. O zaman hatırlıyorum da FlatOut'u tek cümle ile tanımla deseler cevabım 'Half Life 2'nin yarış oyunudur.' olurdu. Çünkü oyunun fizik motorundan o denli etkilenmiştim. Havaya uçan variller, tekerlekler, ağaçlar ve daha birçok şey. Yine grafikleri de bir o kadar güzeldi. Ama FlatOut 2'yi oynadığımda ilk oyunun 2. oyunun yanında bir hayli sönük kaldığını anladım. FlatOut 2'de 5000'nin üzerinde parçalanabilir nesne var. Hayır, yanlış okumadınız 5000 parçalanabilir nesneden bahsediyoruz. Kutular, variller, çitler, ağaçlar, borular, levhalar, köprüler, vinçler, havaya uçan benzinlikler ve daha da fazlası. Yarışlar esnasında aynen filmlerdeki gibi üzerinize uçan levhalar, variller, borular oyuna ayrı bir eğlence katıyor. Her aracın deformasyona uğrayabildiği 40 ana hattı var. Yarışı bitirene kadar bu 40 ana hattı da fazlası ile göreceğinize garanti verebilirim. FlatOut 2'deki bir diğer grafiksel yenilik ise oyunda Post Processing efektinin kullanılmış olması. Bilindiği üzere Post Porcessing efekti DirectX 8'den 9'a geçildiği dönemde en büyük görsel yeniliklerden bir tanesi idi. Bu efekt sayesinde HDR gibi Işık kaynaklarının nesneler üzerinde daha gerçekçi uygulanması ve görsel olarak çok daha güzel görüntüler sunması hedefleniyordu. Benim yeni nesil oyunlarda en çok sevdiğim efektlerden bir tanesidir. Oyunda da çok yerinde kullanıldığını ve görsel olarak oyuna çok şey kattığını rahatlıkla söyleyebilirim. Yine yeni oyunda çokça kullanılan Blur efekti de oyuna çok güzel bir hava katmış. FlatOut 2'nin grafik olarak göze hitap etmesi zaten çok eğlenceli olan oyunun başından kalkmamanız için bir diğer sebep oluşturuyor.

 Sesler:İlk oyunun sesleri ve müzikleri bil hayli güzeldi. Ses efekti araçların sesleri fazlası ile yeterliydi. Müzikler ise oyuna uygun sert parçalardı ve gayet hoştu. Ama 2. Oyun müzik konusunda ilk oyunu ve kendisini aşmış durumda bulunuyor. Oyunun Soundtrack'i tek başına bir albüm olabilecek kadar kaliteli ve çıkacağından da eminim. Ünlü Rock/Metal sanatçı ve gruplarından Audioslave, Nickleback, Rob Zombie, Megadeth bunlardan sadece bir kaçı. Ama ses efektleri için aynı güzellikten bahsedemeyeceğim. Çünkü müziklere nazaran ses efektleri çok sönük kalıyor. Müziği kısıp efektleri sonuna getirseniz dahi sesler müziklerin yanında çok sönük kalıyor. Çarpışmalar, patlamalar ve aksiyon esnasında kullanılan ses efektleri son derece başarılı ama araç sesleri için aynı tokluktan bahsedemeyeceğim en azından daha tok ve güçlü sesler kullanabilirlerdi. Ama her şeye rağmen sıkıntı oluşturabilecek bir durum söz konusu değil. Ama neden daha iyisi olmasın ki?

 Oynanabilirlik: Oynanabilirliğin FlatOut için zamanımı alan en büyük sorunlardan bir tanesinin olduğu bir gerçek. Araçların kontrollerinin ve oyuna alışmamın bir hayli zaman aldığını belirtmeliyim. Ama FlatOut 2'ye en fazla 10 dakika içinde alışabilirsiniz. Kontroller son derece kolaylaştırılmış. Oyuna çok çabuk adapte olabiliyorsunuz. Böylece ilk oyunun simülasyon tarzı kontrollerinden Arcade tarzı bir oynanabilirliğe geçmiş oluyorsunuz.

 Eğlence: Bu konuda her iki oyunun da birbirinden aşağı kalır bir yanı yok. Yaptığınız kazalar ve uçuşlardan sonra hızlı Reset tuşu ile oyundan kopmadan devam edebilmeniz oyunun eğlencesinden bir şey kaybetmemesini sağlamış. FlatOut ya da 2. oyun birbirinden daha az ya da fazla eğlenceli demenin kendi açımdan haksızlık olduğunu da ekleyeyim. Türündeki en başarılı oyunlar olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Oyundan sonra oynayabileceğiniz birçok minik oyun ve multiplayer seçenekleri de sizi bekliyor olacak.


 Oyun için söylenecek her şeyi söylediğimi düşünüyorum. FlatOut 2 bilgisayarınızda oynayabileceğiniz türündeki en iyi oyunlardan bir tanesi. İlk oyunu oynamayanlar ya da zorlanmış olanlar için bile mutlaka denenmesi gereken bir oyun. FlatOut'da görmüş olduğunuz eksileri 2. oyunda görmeyeceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim. Eksik görülebilecek her şey elden geçirilmiş ve eğlence son hızıyla oyuna aktarılmış. FlatOut 2 birçok yeniliği de önceki oyuna nazaran beraberinde getirmiş ve bilgisayarlarımızda türündekilerden bir adım öne geçmiş. O yüzden mutlaka almalısınız diyorum. Ayrıca konsolların en sevilen oyunlarından Burnout'a alternatif bir oyun olmuş da diyebilirim. FlatOut 2'yi ve Burnout serisini oynamış arkadaşlar yeni oyunun Burnout'a ne kadar yaklaştığını tür olarak rahatlıkla anlayabilir. Bana göre tek farkı süper görünümlü araçlardan çok daha güçlü görünen araçlara yer vermesi ve harika fizik modellemesi. Ama sesler konusunda Burnout serisinin çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Diyeceğim o ki FlatOut 2 oyun kıtlığının yaşandığı şu günlerde alabileceğiniz en iyi ve bir o kadar eğlenceli yarış oyunu olacaktır. Oyunsuz kalmayın. İyi Eğlenceler.



Minimum Sistem Gereksinimleri;2.0 GHz Pentium® 4 veya AMD® 2000+
 256 MB RAM
 64 MB Ekran Kartı


Desteklenen Ekran Kartları;
nVidia
 GeForce FX 5 series
 GeForce 6 series
 GeForce 7 series

 ATI
 Radeon® 9600 pro ve üstü
 Radeon® X200 series
 Radeon® X300 series
 Radeon® X550 series
 Radeon® X600 series
 Radeon® X700 series
 Radeon® X800 series
 Radeon® X850 series
 Radeon® X1300 series
 Radeon® X1600 series
 Radeon® X1800 series
 Radeon® X1900 series



 http://www.torrent-oyun.com/spor-yaris/flatout-2-(reloaded)-full-zamunda-torrent-hizli-indir-download-torrent/?action=dlattach;attach=28807

Yorum Gönder

Credits